lunes, 4 de mayo de 2015

JUGUEM COM ES FEIA ABANS: JOCS TRADICIONALS


Com jugaven els nostres pares? I els nostres avis? Com era la vida quan no hi havia Tablets ni mòvils? 

Els jocs tradicionals sempre han format part de la cultura de cada regió. Els alumnes de Tercer hem experimentat alguns jocs d'abans que també podrien ser d'ara. Una consigna important: sense tecnologies. 

Les Bitlles Catalanes.
Hem parlat que tots els jocs tradicionals provenen de la paraula "tradició", que el temps ha fet esdevenir en popular. Aquestes es mantenen de generació en generació fins que arriben a formar part de la cultura folklòrica de cada regió o país. 



Ara ja sabem jugar. Sabem què significa fer "Bitlla" o fer "Fusta".



Les Xapes

Mitjançant taps d'ampolles de vidre (xapes) vam experimentar jocs tradicionals com "la ratlleta" o el "futbolxapes". Hem competit en apassionants partits en els que, fins i tot, hi hem enganxat les cares dels nostres jugadors de futbol favorits. 




La Xarranca

No podia faltar. Tot i ser un dels jocs tradicionals més populars, alguns encara no coneixíem aquest joc que tantes estones pot divertir-nos. A més, els tenim dibuixats al pati de l'escola! 



Paral·lelament, la unitat també comptava amb una fitxa que s'havia de completar fora de l'horari escolar preguntant a algú més gran sobre algun joc que aquesta persona jugués en la seva infància. 

Després de conèixer els diferents jocs hem estat una mica més conscients que, per divertir-se, tampoc calen grans materials ni tecnologies, sinó que mitjançant la nostra creativitat podem idear un joc al que jugar. A més, són activitats en grup i que es poden fer a l'aire lliure. Apaguem els aparells i disposem-nos a jugar de veritat de forma tradicional. 

No hay comentarios: